Poradna Tierra Verde Bika jedlá soda Bikarbona sáček 1 kg

Autor: | Vloženo: 21.03.2015 000 23:10 | Témata: Poradna Tierra Verde Bika jedlá soda Bikarbona sáček 1 kg

Koupelová lázeň

Dobrý den! Je vhodný tento výrobek i do koupele pro malé dítě (3 roky)? Jedlou sodu má totiž doporučenou od kožního lékaře - ca 5-10 pol. lžic na jednu dětskou vaničku ke snížení kyselého pH vody. Děkuji.

  • Miloš Somol

    Miloš Somol

    22. března 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Naše BIKA - jedlá soda je prodávána jako úklidový a čistící prostředek a z tohoto důvodu není balena v potravinářských obalech. Proto na obalu deklarujeme, že není vhodná k vnitřnímu užití. Jinak se samozřejmě jedná o běžnou jedlou sodu, navíc surovinou v potravinářské kvalitě (viz specifikace výše).

    Název "jedlá soda" je nejznámější termín, kterým se běžně označuje chemická látka hydrogenuhličitan sodný či soda bicarbona (viz wikipedie). Odlišuje se tím tato látka, kterou je bezpečné i konzumovat v potravinách, od (běžné) sody, tedy uhličitanu sodného (viz wikipedie), někdy zase označované jako "prací soda".

    Jedlá soda se vyrábí v různých čistotách. Analytická, potravinářská, krmná, technická... Pro použití, které uvádíme my, by stačila i ta technická kvalita, neboť neuvádíme žádné užití v potravinářství. Ve skutečnosti ale nakupujeme od výrobce jedlou sodu v kvalitě potravinářské a technickou specifikaci suroviny, kterou balíme, naleznete na http://eshop.tierraverde.cz....

    Proč tedy na obalech neuvádíme potravinářské použití? Protože nedisponujeme potravinářským provozem, nemáme k tomu schválené ani pracoviště, kde ji z pytlů přebalujeme do spotřebitelských balení, ani samotné obaly.

    Pokud někteří zákazníci naši BIKU k potravinářským účelům používají, je to ale na jejich zodpovědnost - z naší strany se nicméně snažíme udělat maximum a eliminovat potenciální rizika alespoň tím, že surovinu nakupujeme v (dražší) potravinářské čistotě a jediným zdrojem potenciální kontaminace tak zůstává samotný proces přebalování suroviny do spotřebitelských obalů u nás ve skladu. Jako firma vyrábějící ekodrogerii a nikoli potraviny ale neplánujeme náš provoz certifikovat pro potravinářství, neboť by se nám taková investice nevyplatila.

    Na první pohledmůže trochu klamat samotný název "jedlá soda". Bohužel se jedná se o termín, jak se tato chemikálie běžně označuje a nemůžeme ani nechceme jej zcela přestat uvádět (a uvádět jen chemický název), neboť by většina zákazníků, která zná jen ten obecný, ale nikoli už chemický název, náš výrobek nenašla. Většina návodů na ekologické čištění uvádí jako látku, po které se má člověk shánět, právě "jedlou sodu".

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.